Steeds meer bedrijven zetten RPA in en ervaren het gemak van de softwarerobot. Veel handmatige, foutgevoelige handelingen worden overgenomen en steeds meer bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Toch zijn er een aantal misverstanden ontstaan over RPA en de belangrijkste lichten we in deze blog toe.

#1 Er verdwijnen banen door de inzet van RPA

RPA zal de medewerker nooit volledig kunnen vervangen, maar kan handmatige en terugkerende werkzaamheden overnemen zoals het invoeren van gegevens en het kopiëren van gegevens tussen verschillende systemen. Ook al maakt technologische vooruitgang sommige taken door menselijk handelen overbodig; het is dezelfde vooruitgang die ervoor zorgt dat er nieuwe rollen en functies binnen organisaties ontstaan. Medewerkers zullen zich meer en meer toeleggen op taken en verantwoordelijkheden die cognitief denkvermogen vereisen. Laten we ook niet vergeten dat RPA nieuwe banen creëert richting ontwikkeling en beheer. Daarnaast kan het natuurlijk ook wenselijk zijn een selecte groep medewerkers op te leiden om zelf “robots” te bouwen met Orbis BPA Platform.

#2 Om met RPA te starten moet je veel robots in een keer inzetten

Begin klein is ons advies. Pak eerst 1 proces aan om ervaring op te doen om daarna stapsgewijs meerdere processen te automatiseren. Zo leer je de softwarerobot kennen en kun je hem steeds meer laten doen. Zo kun je als organisatie zelf stapsgewijs je nieuwe collega opleiden en in je organisatie laten integreren.

#3 RPA is duur en daardoor alleen handig voor grotere organisaties

Een softwarerobot is niet duur, sterker nog: Hij bespaart geld. Vanaf €475,- per jaar maak je al gebruik van een softwarerobot die diverse handmatige werkzaamheden uit je handen kan nemen. De investering is laag en dat maakt RPA ook geschikt voor kleinere organisaties. Ook de implementatietijd hoeft niet lang te zijn; diverse werkzaamheden zijn al binnen een paar uur gerobotiseerd. Wij hebben inmiddels 1300 klanten met daarin klanten van klein tot groot. RPA kan toegepast worden in elke organisatie om repeterende, manuele handelingen te automatiseren. Hoeveel tijd kosten handmatige handelingen in je organisatie nu? De terugverdientijd is heel snel!

#4 Met behulp van RPA kun je alles automatiseren

Zeker niet, de medewerker blijft van belang. RPA is een hulpmiddel om werk efficiënter, slimmer en uitdagender te kunnen maken. Medewerkers houden daardoor meer tijd over voor taken waarbij menselijk handelen nodig is, zoals bijvoorbeeld klantcontact en beslissingen nemen. De tijd van medewerkers wordt daardoor efficiënter gebruikt.

Klanten over RPA Platform

'Voor ons is Orbis’ RPA Platform echt de nummer 1 voor Robotic Process Management, een MUST-HAVE voor elk bedrijf!'
Koos Mark – Van Duyvenvoorde flowers & plants

'Wij voeren alleen nog maar de noodzakelijke velden van een artikel in. Wanneer we dit artikel opslaan vult RPA Platform automatisch de ontbrekende gegevens aan en zorgt er tevens voor dat de artikelen aangemaakt worden in de verschillende administraties. Geen foute invoer meer of dubbel werk'.
Ed de Vries - Doornbos Equipment BV

'Het productportfolio van Technetix bevat zo’n 9000 producten, waarvan voorheen handmatig datasheets en productfoto’s moesten worden aangemaakt. Met Orbis TaskCentre is het mogelijk dit volledig automatisch te doen'.
Geert van Gesink - Technetix

Wil je ook handmatige processen automatiseren?

Heb je ook genoeg van dubbele gegevensinvoer? Wil je ook handmatige processen automatiseren? RPA Platform is de all-in-one oplossing voor integratie en procesautomatisering. Geen maatwerk meer, maar één platform met oplossingen voor ieder proces:

Ben je benieuwd wat een softwarerobot voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

One tool, Countless Solutions

Orbis Software biedt met het innovatieve RPA Platform de oplossing voor al je vraagstukken omtrent integratie en procesautomatisering. Zonder maatwerk of codeerkennis integreer je vrijwel ieder gewenst systeem, softwarepakket of applicatie met elkaar middels drag’n’drop. Denk aan ERP-systemen, CRM-systemen, webshops, marketplaces, koeriersdiensten, marketingtools en nog veel meer. De standaard beschikbare Documenten- en Rapportagesoplossing is er voor je interne rapportages en met de Alerts & Notificaties functionaliteit zorg je ervoor dat je altijd, overal en real-time op de hoogte blijft van kritische bedrijfsprocessen. Met de web-based Workflows kun je al je bedrijfsprocessen, hoe complex ze ook zijn, volledig zelf inrichten, uitvoeren en beheren en de web-based Portalen zorgen voor een soepele uitwisseling van informatie zowel intern als extern. Ontdek hoe Orbis Software ook jouw organisatie kan helpen door prestaties te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Je hebt zojuist een artikel gelezen in de categorie Blogs | Boekhouding & Financiën | ERP | Groothandel & Distributie | Informatie Technologie | Integratie & Synchronisatie | Klantenservice & Helpdesk | Marketing | Non-profit | Operations | Productie | Professionele Diensten | Reizen & Vrije tijd | Retail- Detailhandel | Verkoop. Maandelijks publiceren we diverse blogs & ebooks. Wil je niets missen van alle nieuws dat we je willen vertellen? Volg ons dan op LinkedIn! Op onze website vindt je meer blogs & ebooks over Integratie & Synchronisatie, Documenten & Rapportages en Alerts & Notificaties.

Heb je een vraag?

Ons support- en salesteam staat voor je klaar.

4 Misverstanden over RPA; Robotic Process Automation 1