Orbis blog

Vier je vakantie e-mailvrij!

3 november, 2021

Je herkent jezelf er vast in, je zakelijke email lezen op vakantie. Of wanneer je dit niet doet, de overvolle mailbox bij terugkomst op kantoor. Iedereen heeft hier last van en de cijfers liegen er niet om: Ruim 45% van de medewerkers ervaart stress door het gebruik van e-mail.

Wat we nu veelal doen is de afwezigheid assistent gebruiken. We zetten een zogenaamde ‘out of office’ om relaties te laten weten dat e-mails niet beantwoordt worden gedurende je vakantie. We verwijzen vaak ook nog naar een andere collega of mogelijkheid om contact op te nemen. Eigenlijk zeggen we daarmee dat de relatie die ons wil bereiken zelf moeite moet doen om iemand te spreken omdat jij er zelf niet bent. Dat is toch vreemd? Wij zouden dat intern toch zelf moeten oplossen?

Of je nu wel of geen afwezigheid assistent gebruikt, e-mails van relaties worden toch naar jou verstuurt terwijl je op vakantie bent. Wanneer je terug komt, zie je toch nog alle e-mails in je inbox staan. Er is weliswaar een automatisch antwoord verzonden, maar de e-mails komen toch binnen. Daardoor besteed je aandacht aan mails op een moment waarop het al niet meer van toepassing is. Je gaat lezen, verwijderen, archiveren, beantwoorden, noem maar op. Je vraagt zelfs aan collega’s of deze e-mails opgepakt zijn en of je er nog iets aan moet doen. Dan zijn er zelfs 2 of meer mensen met jouw inbox bezig.

Erger nog; je bent zelf op vakantie bezig met de e-mails die je krijgt. Toch even doorlezen, doorsturen of beantwoorden…. Niet erg ontspannend.

En dan hebben we het nog niet eens over de tijd wat dit kost. De gemiddelde medewerker spendeert bijna 30% van zijn werktijd aan het lezen, sorteren, archiveren, antwoorden en deleten van e-mail. Dat zijn maar liefst 13 weken per jaar!

Tijd voor een oplossing!

Met Mail Template komt e-mail niet langer binnen in iemand zijn persoonlijke mailbox, maar in 1 centraal systeem. Dit systeem is zo ingericht dat e-mail nog steeds persoonlijk en afgeschermd kan blijven, maar veel eenvoudiger te delen is met andere medewerkers of groepen. Daardoor zijn e-mails voor iedereen toegankelijk en is werk eenvoudig overneembaar.

Geniet zorgeloos van je vakantie terwijl je inbox leeg blijft!

Er valt nog veel meer te ontdekken over Mail Template

Vier je vakantie e-mailvrij!

Geen CC of BCC meer! Geen forwards meer!

Ben jij het volgende slachtoffer?

Sta je wel eens met je mond vol tanden?

Zolang je je laat leiden door e-mail, bepaal je niet zelf je agenda

Veel medewerkers verliezen de controle over hun mailbox

E-mail is het grootste datalek binnen organisaties

“Mijn werknemers hebben het druk…” maar waarmee dan?

One tool, Countless Solutions

Orbis Software biedt met het innovatieve RPA Platform de oplossing voor al je vraagstukken omtrent integratie en procesautomatisering. Zonder maatwerk of codeerkennis integreer je vrijwel ieder gewenst systeem, softwarepakket of applicatie met elkaar middels drag’n’drop. Denk aan ERP-systemen, CRM-systemen, webshops, marketplaces, koeriersdiensten, marketingtools en nog veel meer. De standaard beschikbare Documenten- en Rapportagesoplossing is er voor je interne rapportages en met de Alerts & Notificaties functionaliteit zorg je ervoor dat je altijd, overal en real-time op de hoogte blijft van kritische bedrijfsprocessen. Met de web-based Workflows kun je al je bedrijfsprocessen, hoe complex ze ook zijn, volledig zelf inrichten, uitvoeren en beheren en de web-based Portalen zorgen voor een soepele uitwisseling van informatie zowel intern als extern. Ontdek hoe Orbis Software ook jouw organisatie kan helpen door prestaties te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Je hebt zojuist een artikel gelezen in de categorie Workflow Platform | Blogs | HR- Personeelszaken | Informatie Technologie. Maandelijks publiceren we diverse blogs & ebooks. Wil je niets missen van alle nieuws dat we je willen vertellen? Volg ons dan op LinkedIn! Op onze website vindt je meer blogs & ebooks over Integratie & Synchronisatie, Documenten & Rapportages en Alerts & Notificaties.

Heb je een vraag?

Ons support- en salesteam staat voor je klaar.

Vier je vakantie e-mailvrij! - Mail Template 1