Orbis blog

E-mail is het grootste datalek binnen organisaties

3 november, 2021
Bijna 6 procent van de werknemers geeft toe dat hij of zij wel eens vertrouwelijke informatie vanuit de organisatie doorspeelt naar personen die daar geen toegang toe hebben. Nu lijkt 6 procent niet veel, maar binnen een organisatie van 10.000 medewerkers zijn er nog altijd 600 die wel (wellicht vertrouwelijke) informatie doorspelen. Het kost uiteindelijk maar slechts één enkele e-mail om belangrijke handelsgeheimen te lekken, geheimen die een organisatie veel schade kunnen opleveren. Deze cijfers komen uit het onderzoek ‘Corporate e-mail user habits’ van Radicati Group & Mirapoint. Dit onderzoek laat nog een andere zeer verontrustende trend zien: maar liefst 25% van de medewerkers stuurt regelmatig zakelijke e-mailberichten naar hun privé e-mailadres. Een cijfer dat aantoont dat bedrijven op dat moment totaal geen controle meer over e-mailverkeer hebben en dus ook niet over belangrijke en vertrouwelijke informatie, wat bijvoorbeeld geheel in strijd is met de AVG-wetgeving. Vaak wordt als reden aangegeven dat men zo ook thuis verder kan werken zonder op kantoor ingelogd te zijn, of dat men bij een e-mailstoring binnen het bedrijf wel door kan werken. Kort samengevat geeft het onderzoek weer dat e-mail één van de grootste datalekken binnen bedrijven is en dat er nauwelijks controle is op het gebruik van e-mail.

Tijd voor een oplossing!

Mail Template zorgt ervoor dat al het mailverkeer en documenten wordt afgehandeld in een gesloten en gecontroleerde omgeving. Dit systeem is zo ingericht dat e-mail nog steeds persoonlijk en afgeschermd kan blijven, maar veel eenvoudiger te delen is met andere medewerkers of groepen. Door de integratie met ieder gewenst ERP-, CRM- of ander systeem is alle benodigde informatie binnen Mail Template beschikbaar en is het niet meer nodig losse bestanden door te sturen naar jezelf of anderen.

Er valt nog veel meer te ontdekken over Mail Template

Vier je vakantie e-mailvrij!

Geen CC of BCC meer! Geen forwards meer!

Ben jij het volgende slachtoffer?

Sta je wel eens met je mond vol tanden?

Zolang je je laat leiden door e-mail, bepaal je niet zelf je agenda

Veel medewerkers verliezen de controle over hun mailbox

E-mail is het grootste datalek binnen organisaties

“Mijn werknemers hebben het druk…” maar waarmee dan?

One tool, Countless Solutions

Orbis Software biedt met het innovatieve RPA Platform de oplossing voor al je vraagstukken omtrent integratie en procesautomatisering. Zonder maatwerk of codeerkennis integreer je vrijwel ieder gewenst systeem, softwarepakket of applicatie met elkaar middels drag’n’drop. Denk aan ERP-systemen, CRM-systemen, webshops, marketplaces, koeriersdiensten, marketingtools en nog veel meer. De standaard beschikbare Documenten- en Rapportagesoplossing is er voor je interne rapportages en met de Alerts & Notificaties functionaliteit zorg je ervoor dat je altijd, overal en real-time op de hoogte blijft van kritische bedrijfsprocessen. Met de web-based Workflows kun je al je bedrijfsprocessen, hoe complex ze ook zijn, volledig zelf inrichten, uitvoeren en beheren en de web-based Portalen zorgen voor een soepele uitwisseling van informatie zowel intern als extern. Ontdek hoe Orbis Software ook jouw organisatie kan helpen door prestaties te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Je hebt zojuist een artikel gelezen in de categorie Workflow Platform | Blogs | HR- Personeelszaken | Informatie Technologie. Maandelijks publiceren we diverse blogs & ebooks. Wil je niets missen van alle nieuws dat we je willen vertellen? Volg ons dan op LinkedIn! Op onze website vindt je meer blogs & ebooks over Integratie & Synchronisatie, Documenten & Rapportages en Alerts & Notificaties.

Heb je een vraag?

Ons support- en salesteam staat voor je klaar.

E-mail is het grootste datalek binnen organisaties 1