Orbis blog

Ben jij het volgende slachtoffer?

3 november, 2021
Je hebt vast wel eens gehoord van de term ‘Ransomware’. Maar wat is het eigenlijk en hoe kun je jouw bedrijf hiertegen beschermen? Ransomware betekent gijzel-software en is een van de grootste internetgevaren van deze tijd. Ransom betekent letterlijk ‘losgeld’. Het wordt gebruikt door hackers om bestanden op jouw computer te gijzelen zodat je er niet meer bij kunt. Er wordt losgeld gevraagd door de hackers om de bestanden opnieuw vrij te geven. Ransomware doet dus precies wat het woord zegt; het gijzelt bestanden of systemen voor losgeld.

Wat kun je doen om jouw bedrijf te beschermen tegen hackers?

Er bestaat geen oplossing om jezelf te beschermen tegen Ransomwareaanvallen. Wat je wel kunt doen, is het hackers zo moeilijk mogelijk maken om aan jouw bestanden te komen. Wanneer het te veel tijd in beslag neemt voor het bedrag aan losgeld dat er gevraagd wordt, is het wellicht niet rendabel voor de hackers om ermee door te gaan.

Je ontvangt ze wellicht dagelijks

Ook phishingmails zijn onderdeel van Ransomware. Nederland ontvangt dagelijks maar liefst 50.000 phisingsmails. Dit aantal wordt steeds meer. 51% van de IT-managers zegt een toename te zien in phishing-aanvallen sinds het laatste kwartaal van 2019 waarin we massaal zijn gaan thuiswerken. Met ‘phishing’ wordt bedoeld dat afzenders van deze e-mails vissen naar inloggegevens van de ontvangers. Een belangrijk voorbeeld zijn e-mails van banken. Je ontvangt deze e-mail en logt vervolgens in op een website die identiek is aan die van je bank. Je laat je gegevens achter en de kwaadwillende heeft zo toegang tot uw bankgegevens. Zo lijden bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s schade.

Er bestaat nauwelijks een beleid

Organisaties hanteren nauwelijks een beleid omtrent dit soort mails en vertrouwen erop dat medewerkers hier zelf gepast mee omgaan. “Onze medewerkers zien zelf wel of iets SPAM is of niet”. Een nogal riskante visie omdat een organisatie zo totaal geen controle meer heeft over het gebruik van e-mail en dus het risico loopt dat kwaadwillende schade kunnen toebrengen. Cijfers van security leverancier Sophos tonen aan dat het cybercriminelen nog steeds lukt om onze gegevens te achterhalen, ondanks dat we zo goed opletten; 41% van de organisaties ontvangt dagelijks phishingmails - 77% van de organisaties ontvangt minimaal één keer per maand phishing-mails - 30% van deze phishinge-mails wordt ook daadwerkelijk geopend. Een dergelijk mailtje ziet er vaak heel betrouwbaar uit en daarom wordt het vaak geopend. Het is daarom erg belangrijk om jouw bedrijf hiertegen te beschermen.

Tijd voor een oplossing!

Mail Template filtert heel eenvoudig SPAM uit binnenkomende e-mail door een 1 op 1 match met een relatie te zoeken, waardoor dus direct zichtbaar is dat de afzender niet herkent wordt. Mail Template voorkomt tevens dat deze e-mails worden ingelezen. Hierdoor kunnen de medewerkers zich uitsluitend richten op de belangrijke processen.

Er valt nog veel meer te ontdekken over Mail Template

Vier je vakantie e-mailvrij!

Geen CC of BCC meer! Geen forwards meer!

Ben jij het volgende slachtoffer?

Sta je wel eens met je mond vol tanden?

Zolang je je laat leiden door e-mail, bepaal je niet zelf je agenda

Veel medewerkers verliezen de controle over hun mailbox

E-mail is het grootste datalek binnen organisaties

“Mijn werknemers hebben het druk…” maar waarmee dan?

One tool, Countless Solutions

Orbis Software biedt met het innovatieve RPA Platform de oplossing voor al je vraagstukken omtrent integratie en procesautomatisering. Zonder maatwerk of codeerkennis integreer je vrijwel ieder gewenst systeem, softwarepakket of applicatie met elkaar middels drag’n’drop. Denk aan ERP-systemen, CRM-systemen, webshops, marketplaces, koeriersdiensten, marketingtools en nog veel meer. De standaard beschikbare Documenten- en Rapportagesoplossing is er voor je interne rapportages en met de Alerts & Notificaties functionaliteit zorg je ervoor dat je altijd, overal en real-time op de hoogte blijft van kritische bedrijfsprocessen. Met de web-based Workflows kun je al je bedrijfsprocessen, hoe complex ze ook zijn, volledig zelf inrichten, uitvoeren en beheren en de web-based Portalen zorgen voor een soepele uitwisseling van informatie zowel intern als extern. Ontdek hoe Orbis Software ook jouw organisatie kan helpen door prestaties te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Je hebt zojuist een artikel gelezen in de categorie Workflow Platform | Blogs | HR- Personeelszaken | Informatie Technologie. Maandelijks publiceren we diverse blogs & ebooks. Wil je niets missen van alle nieuws dat we je willen vertellen? Volg ons dan op LinkedIn! Op onze website vindt je meer blogs & ebooks over Integratie & Synchronisatie, Documenten & Rapportages en Alerts & Notificaties.

Heb je een vraag?

Ons support- en salesteam staat voor je klaar.

Ben jij het volgende slachtoffer? 1