Interview

ECDPM koppelt Salesforce & Exact en bespaart tijd

7 mei, 2024

Betere beslissingen maken en tijd besparen, dat willen we allemaal nietwaar?

Zo ook bij ECDPM, een toonaangevende onafhankelijke denk- en doetank die beleid in Europa en Afrika wil laten werken voor inclusieve en duurzame ontwikkeling. Met meer dan 60 medewerkers uit meer dan 20 landen wereldwijd bieden zij onafhankelijk onderzoek, advies en praktische ondersteuning aan beleidsmakers, adviseurs en praktijkmensen in Europa, Afrika en daarbuiten.

Onlangs realiseerden we voor hen een koppeling tussen Exact en Salesforce waardoor er een einde kwam aan een langdurige uitdaging. Benieuwd naar de uitdaging en de voordelen van deze koppeling? Lees dan hieronder wat ze er zelf over vertellen.

ECDPM koppelt Salesforce & Exact en bespaart tijd 1

Lee Thomas
Corporate Officer ICT vertelt:

De langdurige uitdaging van ECDPM

De langdurige uitdaging waar ECDPM mee te maken had, was het tijdig verstrekken van financiële en projectgegevens die essentieel zijn voor onze programmamanagers. Dit omvatte kritieke informatie zoals het totale aantal gewerkte uren door personeel op alle projecten binnen het programma. Hoewel deze gegevens beschikbaar waren, vereiste het verkrijgen ervan tussenkomst van onze financiële afdeling, die ze moest extraheren uit ons financiële systeem, Exact, en ze vervolgens moest presenteren aan de programmamanagers. Dit proces was niet alleen tijdrovend, maar ook zeer inefficiënt. In 2022 hebben we besloten om Salesforce te introduceren met als primaire doel verschillende diensten rechtstreeks aan ons personeel aan te bieden, terwijl we ook het uiteindelijke doel hebben om het te integreren met Exact.

Het verloop van het project en de samenwerking met Orbis

Na een succesvolle implementatie van Salesforce in Fase 1 was ons volgende doel om de verbinding tussen Salesforce en Exact tot stand te brengen. Helaas ondervonden we een vertraging van zes maanden bij het werken met een integratiepartner die niet geschikt bleek voor de taak. Vervolgens zochten we hulp bij Orbis, en hun expertise bleek onmiddellijk duidelijk. Met hun ondersteuning konden we snel de gewenste verbinding tot stand brengen. Sindsdien hebben we een paar optimaliseringsrondes doorlopen om de kwaliteit van de gesynchroniseerde gegevens te verbeteren. Orbis bood gedurende het hele project en zelfs na de lancering consistent een hoog serviceniveau.

De werking van de koppeling

Op dit moment werkt het systeem grotendeels soepel. Af en toe zijn er problemen geweest waarbij gegevens die via Orbis BPA Platform werden verzonden niet goed werden gevalideerd. Orbis heeft deze problemen echter snel van hun kant opgelost, en wij hebben deze gevallen gebruikt als leermogelijkheden om ons validatieproces van gegevens binnen Salesforce te verbeteren.

Wat heeft de koppeling opgeleverd?

Ons programmapersoneel heeft nu bijna in realtime toegang tot financiële statusgegevens van hun projecten , wat hen in staat stelt om weloverwogen beslissingen te nemen. Bovendien heeft de integratie voor ons financiële team geleid tot aanzienlijke tijdsbesparingen, omdat ze niet langer uren hoeven te besteden aan het extraheren en voorbereiden van rapporten of aan tijdrovende gegevensinvoer, dankzij het naadloze gegevenssynchronisatieproces.

De integratie voor ons financiële team geleid tot aanzienlijke tijdsbesparingen

Heb jij langdurige uitdagingen die wij met een koppeling kunnen oplossen? Bekijk dan met welke systemen wij kunnen integreren.

One tool, Countless Solutions

Orbis Software biedt met het innovatieve RPA Platform de oplossing voor al je vraagstukken omtrent integratie en procesautomatisering. Zonder maatwerk of codeerkennis integreer je vrijwel ieder gewenst systeem, softwarepakket of applicatie met elkaar middels drag’n’drop. Denk aan ERP-systemen, CRM-systemen, webshops, marketplaces, koeriersdiensten, marketingtools en nog veel meer. De standaard beschikbare Documenten- en Rapportagesoplossing is er voor je interne rapportages en met de Alerts & Notificaties functionaliteit zorg je ervoor dat je altijd, overal en real-time op de hoogte blijft van kritische bedrijfsprocessen. Met de web-based Workflows kun je al je bedrijfsprocessen, hoe complex ze ook zijn, volledig zelf inrichten, uitvoeren en beheren en de web-based Portalen zorgen voor een soepele uitwisseling van informatie zowel intern als extern. Ontdek hoe Orbis Software ook jouw organisatie kan helpen door prestaties te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Je hebt zojuist een artikel gelezen in de categorie Blogs | Boekhouding & Financiën | Integratie & Synchronisatie | Professionele Diensten. Maandelijks publiceren we diverse blogs & ebooks. Wil je niets missen van alle nieuws dat we je willen vertellen? Volg ons dan op LinkedIn! Op onze website vindt je meer blogs & ebooks over Integratie & Synchronisatie, Documenten & Rapportages en Alerts & Notificaties.

Heb je een vraag?

Ons support- en salesteam staat voor je klaar.

ECDPM koppelt Salesforce & Exact en bespaart tijd 2