Interview

A. Nobel & Zn. automatiseert Exact en ontzorgt ook zichzelf

28 mei, 2024

Het integreren en automatiseren van bedrijfssystemen is werkelijk mogelijk in elke sector, zo ook in de maritieme sector.

A. Nobel & Zn. is een familiebedrijf dat zich in 50 jaar heeft ontwikkeld tot een toonaangevende totaalleverancier in de maritieme sector. Gevestigd in Zwijndrecht, langs Europa's drukste vaarroutes, leveren ze dagelijks producten en diensten aan hun klanten over de gehele wereld., variërend van het leveren van filtratieproducten tot het bunkeren van schepen en van controle- en reinigingswerkzaamheden tot het verstrekken van scheepsbenodigdheden. Met door generaties opgebouwde kennis en een sterke focus op service, streven ze naar het ontzorgen van hun klanten voor de beste vaart naar de toekomst.

Zij kozen voor het automatiseren van processen om handmatige werkzaamheden waar mogelijk tot een minimum te beperken.

Benieuwd naar wat A. Nobel & Zn. hier zelf over te zeggen heeft? Lees dan wat Evelien van Dalen, hoofd financiën, hierover te vertellen heeft.

A. Nobel & zn.

Evelien van Dalen
Hoofd Financiën bij A. Nobel & Zn. vertelt:

Wat was jullie uitdaging?

Veel acties moesten nog handmatig plaatsvinden in ons ERP van Exact. Vanuit een leverancier kwam de vraag of we de bestellingen voortaan in CSV-format konden aanleveren. Via veel omwegen en muisklikken zou dat handmatig kunnen (het blijft nu immers nog bij één leverancier) maar we hebben er toch voor gekozen om dit proces te automatiseren.

Hoe hebben jullie hier Orbis bij ingezet?

Het proces is zo opgebouwd dat op het moment dat er een inkoopbestelling wordt bevestigd in Exact, er daarna automatisch een mail wordt verzonden met daarbij een PDF-file en een CSV-output van de bestelling. Deze documenten worden rechtstreeks naar de leverancier gestuurd. Het proces is zo opgebouwd dat het gemakkelijk op te schalen is naar andere leveranciers en daarmee is het dan ook toekomstbestendig. In de toekomst willen we dit gehele proces op deze manier automatiseren.

Hoe werkt het nu?

Het proces doet wat het moet doen, de mail is bijna nog sneller in de mailbox dan het afsluiten van de bestelling in Exact!

Wat is het grootste voordeel?

Er komen geen handmatige acties meer aan te pas. Het scheelt ons een hoop muisklikken en dus veel tijd.

De mail is bijna nog sneller in de mailbox dan het afsluiten van de bestelling in Exact!

Heb jij uitdagingen die wij met een koppeling kunnen oplossen?
Bekijk dan met welke systemen wij kunnen integreren.

One tool, Countless Solutions

Orbis Software biedt met het innovatieve RPA Platform de oplossing voor al je vraagstukken omtrent integratie en procesautomatisering. Zonder maatwerk of codeerkennis integreer je vrijwel ieder gewenst systeem, softwarepakket of applicatie met elkaar middels drag’n’drop. Denk aan ERP-systemen, CRM-systemen, webshops, marketplaces, koeriersdiensten, marketingtools en nog veel meer. De standaard beschikbare Documenten- en Rapportagesoplossing is er voor je interne rapportages en met de Alerts & Notificaties functionaliteit zorg je ervoor dat je altijd, overal en real-time op de hoogte blijft van kritische bedrijfsprocessen. Met de web-based Workflows kun je al je bedrijfsprocessen, hoe complex ze ook zijn, volledig zelf inrichten, uitvoeren en beheren en de web-based Portalen zorgen voor een soepele uitwisseling van informatie zowel intern als extern. Ontdek hoe Orbis Software ook jouw organisatie kan helpen door prestaties te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Je hebt zojuist een artikel gelezen in de categorie Blogs | Boekhouding & Financiën | Integratie & Synchronisatie | Professionele Diensten. Maandelijks publiceren we diverse blogs & ebooks. Wil je niets missen van alle nieuws dat we je willen vertellen? Volg ons dan op LinkedIn! Op onze website vindt je meer blogs & ebooks over Integratie & Synchronisatie, Documenten & Rapportages en Alerts & Notificaties.

Heb je een vraag?

Ons support- en salesteam staat voor je klaar.

A. Nobel & Zn. automatiseert Exact en ontzorgt ook zichzelf 1