Recordset to XML: Melding 'System.UnauthorizedAccessException: Access to the registry key 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Orbis Software\TaskCentre\Providers\{B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}\parameters' is denied'

Categorie: BPA Platform

Categorieën

Vragen?

Heb je een vraag voor onze supportafdeling? Ga dan naar onze portal en stel ze gerust!

Oorzaak en Symptomen

Deze melding geeft aan dat de Recordset to XML stap in BPA Platform taak geen rechten heeft om een sleutel in het systeemregister te benaderen. De volgende symptomen kenmerken dit probleem:

• Er wordt gebruik gemaakt van een recordset to XML stap in de taak.
  • De register sleutel waarop de melding gegeven wordt bevat de GUID van de Recordset to XML stap: {B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}

Wanneer bovenstaande van toepassing is, zijn de stappen uit dit document van toepassing.

Oplossing

1 Verifieer dat er geen duplicaten impersonation instellingen aanwezig zijn.

Dit dient gecontroleerd te worden op de drie onderstaande niveaus. Geen van deze niveaus mag dezelfde gebruiker bevatten als een van de andere twee niveaus.

Impersonation op service niveau:

• Open "Services.msc" binnen Windows (Start -> Uitvoeren -> "Services.msc").
  • Navigeer naar de service met de naam "BPA Platform Server" en open deze met een dubbelklik.
  • Open de tab "Log On".
  • Stel bij "This Account" een gebruiker in die rechten heeft binnen Exact Globe.

Impersonation op BPA Platform niveau:

• Navigeer binnen de BPA Platform Client naar "Manage" -> "Options".
  • Ga naar de tab "Impersonation".
  • Vink "Specify User" uit als deze aanstaat en ingesteld is op dezelfde gebruiker als op de BPA Platform Server Service ingesteld is.

Impersonation op taak niveau:

• Open de desbetreffende taak.
  • Ga naar naar de tab "General".
  • Klik op de de knop "Options".
  • Ga naar de tab "Impersonation".
  • Vink "Specify User" uit als deze aanstaat en ingesteld is op dezelfde gebruiker als op de BPA Platform Server Service ingesteld is.

2 Controleer of de subkey "Parameters" aanwezig is.

• Open de Registry Editor (Start -> Uitvoeren -> "regedit.exe") en navigeer naar de onderstaande sleutel:
    • 32-bits omgeving: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Orbis Software\TaskCentre\Providers\{B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}
    • 64-bits omgeving: HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Orbis Software\TaskCentre\Providers\{B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}
  • Controleer of de key "Parameters" aanwezig is. Is deze niet aanwezig, maak deze key dan aan.

In de onderstaande screenshot wordt een juist aangemaakte "parameters" key weergegeven.

Recordset to XML: Melding 'System.UnauthorizedAccessException: Access to the registry key 'HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREOrbis SoftwareTaskCentreProviders{B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}parameters' is denied' 1

3 Corrigeer de permissie instellingen voor de subkey "Parameters".

• Navigeer naar de parameters registersleutel. De locatie hiervan verschilt op basis van de bitness van het besturingssysteem.
    • 32-bits omgeving: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Orbis Software\TaskCentre\Providers\{B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}
    • 64-bits omgeving: HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Orbis Software\TaskCentre\Providers\{B30672F2-176C-4F71-A35E-8C50A99BE230}

Open daarna de permissie instellingen van deze sleutel.

• Ga in de permissie instellingen naar de tab Advanced. Stel hier in dat de uitvoerende gebruiker in BPA Platform volledige rechten heeft op deze sleutel (Zowel lees als schrijfrechten).
  • Zet het vinkje "Replace all child object permissions with inheritable permissions from this object" aan. De Nederlandse equivalent is " Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object".

Sla deze wijzigingen op en herstart de BPA Platform Server Service. De taak zou niet langer deze foutmelding moeten tonen.