Microsoft SQL Server instantie niet selecteerbaar bij registratie van nieuwe SQL Trigger agent op server met meerdere SQL instanties.

Categorie: BPA Platform

Categorieƫn

Vragen?

Heb je een vraag voor onze supportafdeling? Ga dan naar onze portal en stel ze gerust!

De BPA Platform SQL Agent wordt gebruikt om binnen BPA Platform taken triggers aan te kunnen maken op een Microsoft SQL Server database (MSSQL). Om deze triggers aan te kunnen maken moet deze agent eerst via deĀ BPA Platform Configurator geconfigureerd worden voor een of meerdere MSSQL instanties. Wanneer er meerdere MSSQL instanties op dezelfde server staan met afwijkende versies is het mogelijk dat niet alle instanties in de configurator te selecteren zijn.

Symptomen

Bij dit specifieke probleem horen onderstaande symptomen.

• Op de server zijn meerdere MSSQL server instanties geĆÆnstalleerd.
  • De geĆÆnstalleerde MSSQL instanties hebben afwijkende versies (Eg: 2008, 2012, 2014, 2016).
  • In deĀ BPA Platform Configurator kunnen een of meerdere geĆÆnstalleerde instanties niet geselecteerd worden.

Deze symptomen zijn zeer specifiek voor dit probleem en zouden allen van toepassing moeten zijn.

Oorzaak

Wanneer er meerdere MSSQL instanties op dezelfde server geĆÆnstalleerd zijn is het mogelijk dat niet al deze instanties correct geregistreerd staan op de server. Wanneer men probeert om middels WMI (Windows Management Instrumentation) de beschikbare SQL instanties op de halen zal slechts een deel van de instanties daadwerkelijk geretourneerd worden.

BPA Platform zelf maakt gebruik van WMI om te bepalen welke SQL instanties beschikbaar zijn voor trigger registratie. Wanneer WMI niet alle daadwerkelijk bestaande instanties retourneert zal men in de configurator slechts uit een deel van de SQL instanties een selectie kunnen maken. Dit is geen probleem in BPA Platform zelf, maar een probleem in de omgeving wat weerslag heeft op BPA Platform.

Oplossing

Om de missende SQL Instantie beschikbaar te krijgen is het noodzakelijk om de beschikbare SQL Server Instanties te verversen. De eenvoudigste methode om dit te bewerkstelligen is door middel van Powershell de beschikbare SQL instanties op te vragen. Dit forceert dat de beschikbare instanties ververst worden.

• 1. Sluit de BPA Platform Configurator (Indien deze openstaat).
  • 2. Start op de server de X86 variant van Powershell.
  • 3. Voer binnen Powershell de onderstaande commando's uit:

Powershell Commando's

gwmi -namespace "root\Microsoft\SqlServer\ComputerManagement11" -query "select ServiceName, PropertyStrValue from SqlServiceAdvancedProperty where SQLServiceType = 1 and (PropertyName='SKUNAME')"

gwmi -namespace "root\Microsoft\SqlServer\ComputerManagement12" -query "select ServiceName, PropertyStrValue from SqlServiceAdvancedProperty where SQLServiceType = 1 and (PropertyName='SKUNAME')"

Microsoft SQL Server instantie niet selecteerbaar bij registratie van nieuwe SQL Trigger agent op server met meerdere SQL instanties. 1

Afbeelding 1: Resultaat uitvoeren powershell commando's. Bij een server met meerdere SQL instanties zullen meerdere resultaten terugkomen. Men zou bij de resultaten alle MSSQL server instanties terug moeten zien komen.

• 4. Start de BPA Platform configurator opnieuw op.

• 5. Navigeer naar de instellingen voor de SQL Trigger te registreren, en controleer of alle MSSQL instanties nu aanwezig zijn.