Gebruik maken van Crystal Reports binnen BPA Platform.

Heb je een vraag voor onze supportafdeling? Ga dan naar onze portal en stel ze gerust!

Vereiste licentie voor gebruik

Binnen Orbis TaskCentre is het mogelijk om middels de "Run Crystal Reports" stap automatisch Crystal Reports rapporten in TaskCentre uit te voeren. Deze rapporten kunnen in een volledige versie van Crystal Reports gebouwd worden en vervolgens geĆÆmporteerd worden in Orbis TaskCentre.

Om automatisch rapporten uit te kunnen voeren is het verplicht om een separate licentie voor de Crystal Reports Runtime aan te schaffen. Dit is een verplichting die vanuit de leverancier van Crystal Reports, SAP Software Solutions, opgelegd is aan softwarepakketten die Crystal Reports geĆÆntegreerd uitvoeren. De aanschafkosten van deze licentie bedragen ā‚¬750,- , met een (verplicht) jaarlijks onderhoud van ā‚¬150,- .Ā

Deze verplichting geldt enkel voor klanten die TaskCentre 4.6 en later gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van TaskCentre 4.5 of eerder mag u de Crystal Reports tool gebruiken zonder separaat de runtime aan te hoeven schaffen. Er wordt echter expliciet geen ondersteuning meer geboden op het gebruik van Crystal Reports binnen TaskCentre versies eerder dan 4.6. Mocht u momenteel gebruik maken van TaskCentre 4.5 en willen upgraden naar versie 4.6 en later dan is het bij het gebruik van Crystal Reports stappen verplicht om de separate Runtime alsnog aan te schaffen.

Installatie Crystal Reports Runtime

Indien u een licentie op de Crystal Reports Runtime heeft aangeschaft kunt u deze via de configurator vanĀ BPA Platform installeren. Deze configurator kunt u in het startmenu in de map van BPA Platform terugvinden. U kunt deze ook starten door naar de installatiemap van BPA Platform te gaan en het bestand "TCConfig.exe" handmatig uit te voeren.

• Nadat u de configurator gestart heeft zal u het onderstaande laadscherm zien:
Gebruik maken van Crystal Reports binnen BPA Platform. 1

Afbeelding 1. Laadscherm Configurator.

• Zodra de configurator volledig geladen is navigeert u naar "Tool Specific" -> "Run Crystal Report" -> "Prerequisites"
Gebruik maken van Crystal Reports binnen BPA Platform. 2
  • Onder de optie "Crystal Reports Runtime Detection" ziet u de knop "Install" staan. Als u op deze knop drukt wordt de runtime voor Crystal Reports gedownload en automatisch op het systeem geĆÆnstalleerd.

De Crystal Reports Runtime wordt door de Configurator van een externe locatie gedownload. Mocht u een server hebben met gelimiteerde internetconnectiviteit en kan dit bestand hierdoor niet gedownload worden neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij zullen u dan verder helpen met dit probleem.

Indien u nog geen Crystal Reports Runtime licentie heeft aangeschaft zal u bij een poging tot installatie van de software onderstaande foutmelding zien. Mocht u de Runtime licentie wel aangeschaft hebben en deze melding toch krijgen dan is deze licentie nog niet geactiveerd. Indien u deze zeer recent besteld heeft kunt u later nogmaals een poging wagen. Neem anders contact op met onze supportafdeling voor dit probleem.

Gebruik maken van Crystal Reports binnen BPA Platform. 3