Exact Globe Integration Tool: 'Invalid license to use component'

Categorieƫn

Vragen?

Heb je een vraag voor onze supportafdeling? Ga dan naar onze portal en stel ze gerust!

Wanneer men gebruik maakt van de Exact Globe Integration Tool kan men bij het uitvoeren van een taak de foutmelding "Invalid license to use component" terugkrijgen. Wanneer men deze melding terugkrijgt is dit artikel van toepassing.

Symptomen

Bij dit specifieke probleem horen onderstaande symptomen:

• Bij het testen van de Exact Globe connectie vanuit de BPA Platform Client komt de melding terug dat de connectie geslaagd is.
  • Bij het uitvoeren van een taak met daarin de Exact Globe Integration Tool komt de foutmelding "Invalid license to user component" terug.
  • De foutmelding is specifiek voor een Exact Globe administratie. Alle connecties naar dezelfde administratie zullen deze melding geven; Connecties naar andere Exact Globe administraties zullen wel correct werken.

De geretourneerde foutmelding is zeer specifiek voor dit probleem. Wanneer men bovenstaande foutmelding heeft kan men ervan uitgaan dat dit knowledgebase artikel van toepassing is.

Oplossing

De Exact Globe Integration Tool maakt gebruik van de Exact Globe SDK voor communicatie met de Exact Globe software. Om gebruik te mogen maken van de Exact Globe SDK is het verplicht om bij Exact Software een licentie voor deze SDK aan te schaffen. Indien een SDK-connectie opgezet wordt naar een Exact Globe Administratie waarin deze licentie ontbreekt zal de voorgenoemde foutmelding optreden.

Om dit probleem te verhelpen zal een SDK-licentie aangeschaft en/of ingelezen moeten worden binnen de Exact Globe administratie waarmee verbinding gemaakt wordt met de integration tool. Neem voor deze licentie contact op met uw Exact Globe partner of met Exact Software zelf.

Let op: Binnen de Exact Globe software bestaat tevens de mogelijkheid om een 90 dagen trial aan te zetten voor modules. Deze trial is echter standaard niet voldoende om correct te kunnen werken met de Exact Globe Integration Tool. Men zal bij een trial licentie niet langer de in dit artikel genoemde foutmelding krijgen, maar in plaats hiervan een ā€œObject variable or With block variable not setā€ melding terugkrijgen wanneer een taak uitgevoerd wordt waarin de Exact Globe Integration Tool aanwezig is.