Orbis Knowledge Base

Exact Globe+ Integration Tool Foutmelding Could not load file or assembly Exact.SDK.Connect

Categorieën

Vragen?

Heb je een vraag voor onze supportafdeling? Ga dan naar onze portal en stel ze gerust!

Wanneer binnen de Exact Globe+ Integration Tool de verbinding naar de Exact Globe omgeving test, is het mogelijk dat de foutmelding "Could not load file or assemble 'Exact.SDK.Connect'” geretourneerd wordt. Wanneer de onderstaande symptomen aanwezig zijn, hoort de oplossing uit dit artikel bij dit probleem.

Symptomen

Bij dit specifieke probleem horen onderstaande symptomen:
  • Bij het testen van een connectie met de Exact Globe+ Integration Tool komt de foutmelding “Could not load file or assemble 'Exact.SDK.Connect'” naar voren.
  • Op de omgeving waarop de BPA Platform Client geïnstalleerd is, is een installatie van de Exact Globe+ Client aanwezig welke succesvol verbinding kan maken met een Exact Globe+ database.
  • De connectie test wordt uitgevoerd onder een gebruiker die rechten heeft binnen Exact Globe+.
Exact Globe+ Integration Tool Foutmelding Could not load file or assembly Exact.SDK.Connect 1
De geretourneerde foutmelding komt tevens naar voren indien de Exact Globe+ Client niet geïnstalleerd is op de desbetreffende omgeving. Controleer vooraf of de omgeving aan alle bovenstaande symptomen voldoet. Indien de Exact Globe+ Client ontbreekt, zal deze geïnstalleerd moeten worden op de omgeving van waaruit de test uitgevoerd wordt.

Oplossing

Om verbinding te maken met Exact Globe+ maakt de Exact Globe+ Integration Tool gebruik van de lokale Exact Globe+ Client installatie. De installatielocatie van de Exact Globe+ Client wordt uit het systeemregister gehaald. Hiervoor wordt de onderstaande sleutel geraadpleegd:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Exact\Exact for Windows\4.0\Paths

Binnen deze sleutel horen een 8-tal “REG_SZ” waardes te staan met verwijzingen naar de schijf (Binaries, Document, Fixed, Images, Language, Reports, Root, Templates). De Exact Globe+ Integration Tool raadpleegt de locatie die in de “Binaries” sleutel staat voor de locatie van de DLL’s van Exact Globe+.

Indien de “Binaries” sleutel ontbreekt op het systeem of naar een onjuiste locatie verwijst voor de Globe+ installatie, zal de integration tool niet de benodigde bestanden kunnen benaderen om de connectie te testen. In dat geval zal de onderstaande sleutel gemaakt of gecorrigeerd dienen te worden:

Locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Exact\Exact for
Windows\4.0\Paths
Naam: Binaries
Type: REG_SZ
Waarde: C:\Program Files (x86)\Exact Software\bin

Vanzelfsprekend is de “Waarde” afhankelijk van de locatie van de BIN map van de Exact Globe+ Client. De bovenstaande voorbeeldwaarde is de standaardlocatie van deze map. Staat deze elders, dan zal de in te geven waarde hierop aangepast dienen te worden.

Na het aanmaken van deze sleutel zou de Exact Globe+ Integration Tool het juiste pad moeten kunnen vinden, en verbinding moeten kunnen maken met de Exact Globe+ Database.

Orbis